Dia Internacional de la Dona

En el marc del Dia Internacional de la Dona, a elpetitmiquel hem dut a terme un seguit d'accions. Com escola ens comprometem a promoure la igualtat de gènere i a reconèixer i celebrar les contribucions de les dones.

I3:

“Brave” de Pixar. Pel·lícula i treball sobre l’apoderament de la dona envers els estereotips. “Visca les ungles de colors” d’Alicia Acosta i Luis Amavisca, editorial Nubeocho. El conte servirà per reflexionar sobre les diferents expressions de gènere i el respecte a la diversitat.

I4 i I5:

Visualització del vídeo d’’InfoK. 4 dones que triomfen en àmbitsprofessionals habitualment masculinitzats: il·lustradora, astronauta, escriptora, i futbolista.

1r:

“Les noies també poden! Els nois també poden!” de Sophie Gourion i Isabelle Marogern, editorial Astronave. Explicació del conte, conversa i debat.

2n:

“Juliana Morell: bruixa o fada?, Els números de la Katherine Jonhson o Les tres metgesses: Elena, Dolors i Martina”, d’Una mà de contes per conèixer protagonistes femenines de la història. Posteriorment, establir un diàleg amb els nens i nenes dels temes tractats.

3r:

“Contes de bona nit per a nenes rebels” d’Elena Favilli i Francesca Cavallo, editorial Estrella Polar. Sensibilització dels rols de gènere, posada en comú i debat.

4t:

Jocs de rol per reflexionar sobre el paper de la dona i els estereotips.

5è:

El Club de Lectura del mes de març dedicat a l’apoderament de la dona. InfoK, lectures relacionades i dinàmiques variades com “Rotllanes de debat”, “Lectura compartida”, “El foli giratori” o “El Mur de Paraules de la Dona” seran protagonistes. Lectura de: “L’or que brilla al teu interior i La motorista i l’àngel” d’Àlex Rovira i Francesc, editorial Estrella Polar

6è:

Dones invisibilitzades

Gimcana per conèixer les aportacions, lluites i descobriments que han fet o fan les dones però que són prou valorades.

A banda, a nivell d'escola hem participat: