Les famílies a l'escola

A elpetitmiquel pensem que família i escola ens hem de poder comunicar de forma fluïda i natural. Està comprovat que una relació de confiança entre escola i família incideix de forma positiva en l’èxit escolar de nens i nenes. A elpetitmiquel compartim la distinció entre els dos tipus bàsics d’implicació parental – activitats i actituds a casa i activitats a l’escola – que fa Annie Kidder, directora executiva de “People for Education”.

Activitats que la família pot fer a l’escola

Establir una comunicació efectiva amb el tutor o la tutora

A elpetitmiquel tenim un lema: família, infant i docent fem un equip. Cal establir una relació de confiança i comunicació entre escola, família i infant. Quan es dona una comunicació efectiva entre escola i família, nens i nenes es mouen d’una manera més fàcil a l’entorn familiar i escolar. I això comporta una millora en l’adquisició d’habilitats socials, emocionals i cíviques necessàries per progressar en aquest món complex d’avui i demà.

Assistir a les activitats, presentacions i reunions

Cal viure amb interès l’activitat que nens i nenes tenen a l’escola. Assistir a les activitats, a les presentacions de treballs, així com reunions que es proposen des de l’escola és una bona manera d’evidenciar aquest interès.

Participar de l’activitat escolar

Cal participar de l’activitat escolar, com per exemple oferir-se com a voluntari a les classes, o bé assumir tasques en el Consell escolar o l’AMPA.

Primera sortida noctura "En família"

26-05-2023

Primera sortida noctura "En família"

Coincidint amb el 15 de maig, Dia Internacional de les Famílies, que organitza les Nacions Unides, “ ...

Berenar d'idees "En família"

19-05-2023

Berenar d'idees "En família"

Elpetitmiquel ha acollit aquest divendres a la tarda el primer berenar d’idees “En família”. La ...

Les famílies protagonistes de la @poesia de 4t de Primària

31-03-2023

Les famílies protagonistes de la @poesia de 4t de Primària

Aquest mes de març, pares, mares, avis, àvies, germans i germanes s'han convertit en els protagonists ...